KARAKTER EĞİTİMİ

Düşlerevi Psikolojik Danışmanlık Birimi; çocukların kazandığı olumlu davranışların pekiştirilmesi, devam etmesi için ve de  varsa kazandığı olumsuz davranışların farkedilmesi, düzeltilmesi ve problemler kronikleşmeden erken müdehale programı ile düzeltilmesini amaçlar. ”AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR” sözünden de yola çıkarak çocuklarımızın, sağlam karakterler geliştirmesi, olumlu davranışları yerleştirmesi ve olumsuz davranışlara tavır geliştirebilmesi açısından “DÜŞLEREVİ KARAKTER EĞİTİMİ” programını geliştirmiştir. Okul ailelere ev ortamlarında çocuklarına kazandırmayı hedefledikleri tutum ve davranışlar için bir takip programı ve önbilgiler sunmaktadır. Sınır, sorumluluk, karakter vb. gibi birçok konuda eğitim görüşmeleri ve seminerleri verilmektedir. Öğretmenler bu konuda hizmet içi eğitimlere tutulup belli aralıklarla sınavlardan geçmektedir.

Okul öncesi dönemini kapsayan 0-6 yaş arası, çocuk gelişiminin en hızlı olduğu kritik yıllardır. Bu erken gelişim döneminde temeli atılan fiziksel gelişimin, psiko-sosyal gelişim ve kişilik yapısının, ileri yaşlarda değişebilmesinden çok aynı şekilde ilerleme şansının daha yüksek olduğunu unutmamak gerekir…